Repte col·lectiu

La indústria tèxtil és la segona més contaminant del món. Per exemple, per produir un sol texà, es necessiten fins a 8.000 L d’aigua, una gran quantitat de pesticides i tints, i s’emeten fins a 20 kg de CO2 cap a l’atmosfera.

Però no només es generen emissions en la producció i l’ús. També hi ha una gran generació en la incineració final, donat que a Catalunya només arriben al contenidor de recollida selectiva un 12% dels residus tèxtils que es generen anualment (Font ARC 2017).

Les dades d’emissions de CO₂ vinculades a la incineració són impactants i per aquest motiu és imprescindible trobar noves vies per a la recollida, reutilització i correcte reciclatge del tèxtil a Catalunya. Aquest projecte es planteja com un repte i nova via per a promoure la recollida tèxtil i per tal de mesurar-se el seu impacte real i motivar a les participants ens hem definit un repte col·lectiu a assolir en un any:

Un texà són 500 grams de mitja i per cada quilogram de teixit s’emeten 9 kg de CO2 en la seva incineració i 18 kg en cas de que vagi a parar a un abocador . Comptem la mitja de 13,5 kg/kg tèxtil

REPTE COL·LECTIU:

40.000 TEXANS EN UN ANY =

270 TONES DE CO2 ESTALVIADES VINCULADES A LA INCINERACIÓ

Cada entitat participant tindrà un cartell informatiu de la Campanya i Solidança, l’entitat responsable de la recollida, farà un comptatge dels kilograms recollits que s’anirà actualitzant a través d’aquesta web.

Taula d’emissions de CO₂ vinculades a la incineració a Espanya. Greenpeace.

A %d bloguers els agrada això: